Bököny

Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására

Bököny Község Önkormányzata 2019. decemberében 14 998 700 Ft összegű támogatást nyert a Magyar Falu Program keretében meghirdetett, Eszközfejlesztés belterületi közterület karbantartására című, MFP-KKE/2019 kódszámú pályázati kiírás keretében.

A projekt keretében egy TUBER 50 típusú traktor kabinnal és klímával, egy AARDENBURG ZETA XL 1800 forgókéses fűnyíróadapter, egy AGRO PV 3 t pótkocsi és egy Stark 175 H szárzúzó került beszerzésre az elnyert támogatásból, melyeket az alapvető közfeladatok ellátására, belterületi közterület fenntartására használunk.

A projekt célja belterületi közterület fenntartását biztosító eszköz beszerzése volt, a települési környezet rendben tartása, az életminőség javítása érdekében. A projekt indokoltsága, a település nem megfelelő eszközellátottsága, illetve elavult eszközkészlete. Az önkormányzat célja a település környezetének rendben tartása, folyamatos karbantartása, a megfelelő eszközökkel, amely hozzájárul a településen élő családok életminőségének javításához, a közterületek feltételeinek javításához, ezáltal a település népességmegtartó erejének növeléséhez.